5x cultuur in de natuur


De zomer is begonnen! Hoe meer mooie dagen, hoe meer we naar buiten trekken. Ook dan kun je cultuur beleven. In ons blog van deze week zijn we op zoek gegaan naar de leukste cultuur in de natuur: van museum tot festival. En wat dacht je van een cultureel verantwoorde rally? Zet je zonnebril op, stap de deur uit en ga op pad. Geniet van al het moois dat cultuur en natuur te bieden hebben!

 

5x cultuur in de natuur2-1

Wonderbaarlijk klassiek

Hou je van klassieke muziek? Dan moet je Wonderfeel beleven! Een driedaags buitenfestival in ’s-Graveland, op een 25 hectare groot natuurgebied.

De podia liggen op een kleine wandelafstand van elkaar. Elk podium heeft een heel eigen karakter. Van barok tot minimal, van klassieke hits tot kersverse noten, van solo tot symfonisch, met lijnen naar jazz, pop en niet-westerse muziek.

Laat je tijdens Wonderfeel verrassen door dans, poëzie en literatuur. Echt een cultureel weekend dus! De sfeer is zoals je dat kent van een popfestival: heerlijke muziek met natuur op de achtergrond.

Waar: ’s-Graveland
Wanneer:
15, 16 en 17 juli

Meer informatie en tickets

 

5x cultuur in de natuur3

Surfen in de Kennemerduinen

Wel zin in een festival, maar ben je niet zo van de klassieke muziek? Surfers van over de hele wereld verzamelen zich in september in Bloemendaal aan Zee voor een unieke mix van muziek, clinics, eten en kunst.

Maak optredens van onder meer Matthew Mole, Maurino en Shishani & Miss Catharsis mee in het Nationaal Park, ga een ijsbad in volgens de Wim Hof-methode of neem een surfclinic en verbeter je skills.

Waar: Bloemendaal aan Zee
Wanneer:
9, 10 en 11 september

Meer informatie vind je op de website van Surfana.

 

5x cultuur in de natuur4

Het museum voor natuur en landschap!

In Zeeland vind je het familiemuseum Terra Maris. Gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, in een prachtig natuurgebied.

Ontdek hoe wind, water en de mens het Zeeuwse landschap hebben vormgegeven. De collectie bestaat daarom – logisch – vooral uit objecten die met ze Zeeuwse natuur te maken hebben. Een groot zoutwateraquarium, opgezette vogels en fossiele botten: Terra Maris is zeker geen saai museum!

Om Terra Maris heen vind je een landschapstuin, waar je de verschillende landschappen van Zeeland kunt bekijken. Kinderen kunnen met een schepnetje waterdiertjes vangen of hun energie loslaten op de klimtoestellen. Het museum zit vlak bij bos en strand, dus je trekt zo de natuur weer in na je bezoek.

Bekijk de website van Terra Maris voor de actuele activiteiten en openingstijden.

 

5x cultuur in de natuur5

Kunst op de Veluwe

Misschien wel het beroemde museum van ons land: Het Kröller-Möller Museum in Otterlo. Het museum en de beeldentuin zijn wereldberoemd en dat is niet zomaar. De collectie van het museum is groots, met werken van Vincent van Gogh en Piet Mondriaan.

De beeldentuin is minstens zo indrukwekkend. Je vindt er sculpturen van onder andere Barbara Hepworth, Jean Dubuffet en Marta Pan.

De ligging op de Veluwe zorgt voor een bijzondere combinatie tussen kunst en natuur. Een perfecte dag voor jong en oud. Er is nog meer goed nieuws, want via CultuurWerkt! ontvang je € 2,- korting op een bezoek aan het museum.

Meer informatie en tickets

 

5x cultuur in de natuur6

Navigeer en ontdek

Via RLLY kun je auto-, fiets- en wandelrally’s boeken. Er zijn rally’s door het hele land, maar als je tóch naar het Kröller-Müller Museum gaat is de autorally over de Veluwe een aanrader.

Na het bestellen van de code download je de app en krijg je een kompas te zien. Je rijdt van punt tot punt zonder navigatie en ontdekt zo prachtige plekken. Op elk punt krijg je een vraag: het kan over de omgeving of een bezienswaardigheid gaan of een kennisvraag zijn.

Deze tussentijdse stops zijn perfect om even je benen te strekken en de omgeving te bekijken. Zonder teveel weg te geven: je ziet meer dan genoeg natuur en cultuur!

Klik hier om meer te lezen op de website van RLLY.