Wat valt er deze week te beleven?


Ook deze week vullen we jullie agenda weer met heerlijke cultuurtips voor de komende periode. Daarnaast houden we je ook op de hoogte met smeuïg nieuws uit theaterland.


TIP | Worn out - Van Gogh

1920x1080a-1

Er is nieuw werk ontdekt van Vincent van Gogh! Het Van Gogh Museum heeft vastgesteld dat een studie voor de tekening Worn out (1882) daadwerkelijk door de kunstenaar is gemaakt. Het komt niet vaak voor dat er nog nieuw werk van Van Gogh aan de kunstenaar wordt toegeschreven. Een unieke gebeurtenis, dus! Je kunt het werk vanaf nu bewonderen in het Van Gogh Museum.

Wat: Museum
Waar: Van Gogh Museum, Amsterdam
Wanneer: vanaf nu te zien


TIP | The Crown

6aism1xwlyz0-full

De hitserie The Crown heeft afgelopen weekend 11 Emmy's gewonnen, met als hoofdprijs Beste Dramaserie. De Netflix-serie ging in 2016 in première en heeft inmiddels 4 seizoenen uitgebracht. Het vertelt het verhaal over de regeerperiode van de Engelse koningin Elizabeth II. In 2022 zal het vijfde seizoen uitkomen. Heb jij het al bekeken?

Wat: serie
Waar: Netflix


Actualiteit | De Nachtwacht compleet

0-2

Voor het eerst in 300 jaar is de Nachtwacht weer helemaal compleet te bewonderen. In het verleden zijn verschillende stukken van de Nachtwacht afgesneden. Met behulp van kunstmatige intelligentie heeft het Operatie Nachtwacht-team de missende stukken weten te herscheppen. Nog tot en met 3 oktober te zien, wees er snel bij!

Wat: Museum
Waar: Rijksmuseum, Amsterdam
Wanneer: tot en met 3 oktober 2021