Begin het jaar goed met deze cultuurtips!


Het is alweer een week geleden dat we 2021 achter ons mochten laten. Voor veel mensen is dit hét moment om met goede voornemens aan de slag te gaan. Gezonder eten en meer sporten komen vaak voorbij maar denk vooral ook aan meer ontspanning! Daar kunnen kunst en cultuur een handje bij helpen. Ondanks de lockdown zijn er nog genoeg mogelijkheden om te ontspannen. Daarom geven we jullie drie leuke cultuurtips om het jaar goed te beginnen!


ACTUALITEIT: Nachtwacht beter te zien dan ooit!

Operatie-Nachtwacht-Rijksmuseum_

Het Rijksmuseum is er in geslaagd om de grootste en meest gedetailleerde foto ooit te maken van een kunstwerk! De foto van De Nachtwacht bestaat eigenlijk uit 8.439 foto’s die met speciale technologie zijn samengevoegd. Het grote beeld telt maar liefst 717 gigapixel. Op de website van het Rijksmuseum kun je het bekendste schilderij van Nederland tot in de kleinste detail bekijken. Ontdek elk pigmentdeeltje, elke penseelstreek of elk barstje en kom er achter hoe goed Rembrandt kon manipuleren met verf.

Bekijk De NachtwachtTIP: Bekijk de Gouden Koets online

opening_tentoonstelling_de_gouden_koets_12_-_foto_amsterdam_museum_jan-kees_steenman

De Gouden Koets-tentoonstelling in het Amsterdam Museum is helaas door de harde lockdown al een tijdje niet te bewonderen. Maar wist je dat je deze wel online kunt bekijken? Op de website kun je door verschillende zalen van het museum navigeren. Niet alleen de geschiedenis van de Gouden Koets komt voorbij,ook de maatschappelijke discussie die rond de koets is ontstaan komt aan bod. Afbeeldingen op panelen van de koets zouden verwijzen naar de slavernij.


Bekijk de tentoonstelling onlineTIP: Online balletles van het Nationale Balllet

 

Ook tijdens de lockdown blijft het belangrijk om in beweging te blijven. Ga tijdens je lunchpauze een blokje om of doe eens iets heel anders… Trek wat makkelijks aan, tover je aanrecht om tot barre en dans mee met de online balletlessen van het Nationale Ballet! Meer dan 2,5 miljoen mensen gingen je al voor en de eerste balletles van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company, is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken.

Bekijk alle online balletlessen