Cultuur in winterse sferen


De maand december is begonnen. Hebben jullie ook al zin om de kerstboom op te tuigen en leuke uitjes te plannen tijdens de kerstvakantie? Wij wel! Daarom deze week drie winterse cultuurtips:

 

TIP: Winter Station 2021

Winterstation-Spoorwegmuseum

Tijdens Winter Station 2021 brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties, een antieke carrousel en een echte indoor ijsbaan het hele Spoorwegmuseum in een romantische wintersfeer. Dagelijks is er een gevarieerd programma met muziek en activiteiten. Kinderen kunnen eindeloos rondjes draaien in een prachtige carrousel terwijl ouders kunnen genieten van hapjes en drankjes bij de koek en zopie kraampjes.

Wat: Museum
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Wanneer: 25 dec. 2021 t/m 9 jan. 2022


TIP: Slot Loevestein

09524397-midwinter-lr-700x0-c-default

Een kasteel in sfeervolle kerststemming. Dat is Loevestein deze kerstvakantie. Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en…. spannende kerstverhalen. In de geschiedenis van dit stoere kasteel zijn er genoeg echte verhalen te vinden, zoals die over ridder Dirc Loef van Horne. Hoe bracht hij zijn avonden het liefst door? Hij zat in elk geval niet braaf met een boek voor de haard kunnen we je verklappen...

Wat: Museum
Waar: Slot Loevestein, Poederoijen
Wanneer: 11 dec. 2021 t/m 7 jan. 2022


TIP: ICE*Amsterdam

Kerstmarkt-amsterdam

Ice*Amsterdam is dé ontmoetingsplek waar je samen met je collega’s, vrienden en familie geniet van een warme mok chocolademelk, de mooiste winterse foto’s maakt met het Rijksmuseum op de achtergrond en onder de replica van de Magere Brug door kunt schaatsen. Jong en oud beleven een warme sfeer en de gezelligheid met elkaar onder het genot van een adembenemend aanzicht op het Museumplein.

Wat: Actief
Waar: Museumplein, Amsterdam
Wanneer: t/m 30 jan. 2022