Dansen en avonturen beleven tijdens de herfstvakantie


De herfstvakantie staat weer voor de deur! Heb jij al iets leuks gepland? Deze week week hebben we naast ons eigen cultuuraanbod weer leuke tips voor je klaar staan. Veel plezier!

ACTUALITEIT | Amsterdam Dance Event

763-Oct-14-2021-09-45-53-52-AM

Deze week staat Amsterdam in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE). Tijdens het event vinden er rond de 300 evenementen plaats en draaien zo’n 2000 dj’s op toplocaties in Amsterdam, zoals de Melkweg, Amsterdam Arena, AFAS Live en de RAI Amsterdam. Elk jaar wordt óók de DJ MAG top 100 bekend gemaakt en de winnaar is... David Guetta (53). Hij is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot populairste dj ter wereld. De tweede en derde plaats op de lijst met populairste dj's ter wereld van het Britse tijdschrift zijn voor Nederlanders Martin Garrix (25) en Armin van Buuren (44).

Dus heb jij nog niks gepland dit weekend en heb jij zin in een feestje? Dan is dit hét moment om je dansschoenen aan te trekken. Let’s go!

Wat: Festival
Waar: Amsterdam, diverse locaties
Wanneer: 13 t/m 17 oktober 2021


TIP | Doloris Meta Maze

getlstd-property-photo

Wil je dit weekend eens iets anders dan naar een een museum gaan of de bioscoop? Dan is Doloris Meta Maze écht iets voor jou! Verdwaal, klim, klauter en ervaar ruimtes gebouwd door meer dan 40 kunstenaars. De verschillende kamers zorgen ervoor dat je het besef van tijd en ruimte verliest en opgaat in de ervaring. Zonder enige vorm van technologie; geen telefoons of horloge. Raak aan, voel, zie én vind maar eens de uitgang.

Ga op avontuur in een surrealistische wereld en geniet erna van heerlijke hapjes bij Doloris’ Rooftop. Dit is dé plek in Tilburg waar heerlijke streetfood op een prachtige manier gepresenteerd wordt!

Wat: Actief eropuit
Waar: Tilburg
Wanneer: Van ma. t/m zo. | Tijden verschillenTIP | Hoed op voor Rembrandt

Rembrandt2-1024x768

Een geweldige tip voor de kleintjes! Het Rembrandthuis heeft tijdens de herfstvakantie een leuke workshop in petto: Laat je portret schieten in de stijl van Rembrandt. Wie zou jij zijn geweest in de 17e-eeuw? Een prinses, een magiër of misschien een zonnekoning?

Grabbel in Rembrandts verkleedkist, kies de hoed die het beste bij jou past en experimenteer met het licht. Het is net alsof je bij Rembrandt in zijn studio staat. Fotograaf Marije van der Hoeven komt speciaal voor deze workshop naar het museum om ook jouw kinderen op de foto te zetten. De foto krijg je na afloop digitaal toegestuurd.

Wat: Workshop voor kinderen (vanaf 8 jaar)
Waar: Het Rembrandthuis, Amsterdam
Wanneer: 17 t/m 20 oktober