De leukste culturele uitjes met kinderen!


Cultuur verrijkt je leven en dat geldt ook voor je kinderen. Daarom zijn we deze week in leuke uitjes voor het hele gezin gedoken. Er is voor alle leeftijdsgroepen genoeg te beleven!

 

Miniworld

Rotterdam in het klein: dat is Miniworld. Bij deze overdekte miniatuurwereld duurt en dag 24 minuten, dus afhankelijk van je timing kom je in een donkere hal binnen. Alleen de lampjes van de stad verlichten de zaal dan.

Omdat Miniworld echt gericht is op Rotterdam loop je direct tegen het Feyenoord-stadion aan, maar er is natuurlijk veel meer te bekijken: de bekende kubuswoningen, de SS Rotterdam, de havens … álles wat je kent uit de stad.

Wat Miniworld zo leuk maakt is dat je met een druk op de knop de miniaturen tot leven kunt laten komen. Start een concert in Ahoy of open een brug. Met ruim 27.000 miniatuurmensen, 7.000 bomen en ruim 150 treinen is er een hoop te ontdekken!

 

Woezel & Pip Sing-a-Long

De kinderboekenserie Woezel & Pip is enorm succesvol. De voorleesverhaaltjes gaan over twee hondjes die goede vriendjes van elkaar zijn. Sinds het verschijnen van het eerste boekje in 2005 zijn er in totaal zes boekjes uitgebracht, is er een animatieserie te zien geweest op TV en is er zelfs een film uitgekomen.

Dit jaar is het tijd voor een nieuw musical: de Woezel & Pip Sing-a-long. Een enorm meezingfeest dat zelfs voor de allerjongste uit je gezin een heerlijke middag garandeert!

 

Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is onderdeel van het Literatuurmuseum in Den Haag. Toen het in 1994 de deuren opende was het één van de allereerste musea gericht op de jeugd.

De tentoonstellingen in het museum zijn geschikt voor alle leeftijden: echt zo’n museum waar iedereen van geniet. Van een expositie over Annie M.G. Schmidt tot de wereld van Kikker (voor onze oudere lezers: Kikker is een personage van de bekende kinderboekenschrijver Max Velthuijs). Alle activiteiten zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen, dus er is geen kind dat zich hier verveelt.

 

Sprookjeswonderland

Er was eens… Meer dan drie woorden heb je niet nodig om te weten dat het een sprookje is, toch? De eerste sprookjes werden aan het eind van de 17e eeuw opgeschreven, maar van origine waren het verhalen om te vertellen. En toen ze nog verteld werden, waren ze helemaal niet gericht op kinderen: het waren indertijd vooral moraliserende lessen voor volwassenen die niet konden lezen en schrijven.

De levenslessen zitten nog steeds in sprookjes, maar ze zijn tegenwoordig toch meer gericht op kinderen. Net als Sprookjeswonderland in Enkhuizen! Dit themapark is perfect voor gezinnen met jonge kinderen. Onze collega Niels is een regelmatige bezoeker van dit park in de kop van Noord-Holland, dus we hebben hem gevraagd wat de absolute hoogtepunten van Sprookjeswonderland zijn.

“Het leukste is Hekspeditie. Je vliegt dan (in een bewegingsssimulator, red.) met Heks Hupsakee over Sprookjeswonderland en de stad Enkhuizen. Onderweg kom je allerlei markante types tegen.

Het Sprookjesbos is ook heel leuk, vooral het kabouterdorp. Alle kabouters zingen daar hun eigen liedje! Het treintje door het park mag je trouwens ook niet missen. Ah, en het Schommelschip d'Avontuur, want die is óók voor volwassenen leuk!”

Je ziet het: met kinderen moet je hier echt geweest zijn. Om op sprookjesachtige wijze af te sluiten: ze leefden nog lang en gelukkig.

Einde!