De werkdag van Rop Verheijen en Tineke Druijf


Een baan van 9 tot 5 is helder. Maar hoe ziet dat er uit in coronatijd? En wat doet een acteur nu overdag? We legden de agenda's naast elkaar.

De werkdag van Rop
Acteur Rop Verheijen had tijdens de coronaperiode toevallig al een sabbatical ingepland – maanden vrij die opeens anders aanvoelen toen iedereens leven noodgedwongen op een lager pitje werd gezet. Hoe brengt hij nu zijn dagen door?

‘De avond voordat de lockdown begon, was de finale van Wie is de Mol?. Dat was ook de laatste dag tot september dat ik werk had ingepland. Bizar genoeg had ik precies die periode sowieso al vrijgeroosterd in mijn agenda. Ik ging maar door met werken en dacht: ik verdien een periode van rust. Normaal gesproken heb ik volle dagen: ik sta overdag voor de camera of repeteer voor een toneelstuk en ’s avonds sta ik in het theater.

Die ingeplande rust voelde plotseling heel anders: opeens was iedereen vrij. Ik had alleen nog een aantal draaidagen voor Het Klokhuis staan, maar die werden verplaatst naar augustus.

En nu begint alles opnieuw: de draaidagen van De Luizenmoeder starten weer, ik ben bezig met een project met het Concertgebouworkest en ik duik weer de studio in voor de Moltalk. Alles loopt weer door elkaar, terwijl er maandenlang niets was. Alles wat stillag, wordt nu ingehaald. Daar moet ik wel aan wennen: ik zit nog een beetje in mijn cocon, waarbij mijn leven voornamelijk bestond uit uitgebreid koken en wandelen door de stad met vrienden.

Tijdens deze sabbatical zou ik een grote reis maken. Die is helaas niet doorgegaan. Wel hebben we het huis geschilderd en hebben mijn vriend en ik veel tijd met elkaar doorgebracht. Wel heb ik me veel zorgen gemaakt over het werkveld: houden theaters het wel voor? We waren een van de eerste sectoren die dichtging en een van de laatste die weer open mocht. We hadden al weinig vet op de botten.

Gelukkig mag ik vanaf maart volgend jaar weer in een nieuw komisch theaterstuk spelen: Volkstuincomplex, met onder meer Ilse Warringa, Elise Schaap en Lies Visschedijk. In januari beginnen we als het goed is met repeteren. Die gezamenlijke concentratie in het theater is zo mooi – dat verveelt nooit. Ik hoop dat dat snel weer kan.’

 

agendas

 

De werkdag van Tineke

Lidl is sinds vorig jaar lid bij CultuurWerkt!. Hoe ziet de dag van Tineke Druijf er uit, die zich bezighoudt met de engagement van de medewerkers van de supermarktorganisatie? Wat deed zij tijdens de coronaperiode om haar collega’s betrokken te houden en te ondersteunen?

‘Als Employee Engagement Specialist bij Lidl houd ik me bezig met de vraag: wat hebben mijn collega’s nodig om goed en prettig te kunnen werken? Wat maakt een werknemer bevlogen en betrokken, en hoe kunnen we het werk zo inrichten dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen? Dat heeft als bijkomend voordeel dat werknemers hun werk optimaal kunnen uitvoeren, zich blijven ontwikkelen en langer bij de organisatie in dienst blijven. Om erachter te komen hoe we onze collega’s zo goed mogelijk kunnen bedienen, houden we bijvoorbeeld jaarlijks een medewerkersonderzoek, waarin we alle medewerkers vragen wat we nog beter kunnen doen.'

 

Tineke: 'Dankzij CultuurWerkt! kunnen we niet alleen iets bieden om een bepaald probleem aan te pakken, maar ook iets om plezier mee te hebben.'

'We doen van alles om het welzijn van onze medewerkers op pijl te houden. We bieden ze sportabonnementen aan, helpen hen of financieel fit te blijven of te worden en hebben speciale programma’s op het gebied van fysieke en mentale gezondheid, zoals stoppen met roken. Dankzij CultuurWerkt! kunnen we hun niet alleen iets bieden om een bepaald probleem aan te pakken, maar ook iets om plezier mee te hebben.

Ook voor ons was de coronaperiode een hectische tijd. Van supermarkten en hun medewerkers werd veel gevraagd. Veel collega’s vonden het spannend om op de werkvloer te staan. We hebben er alles aan gedaan om medewerkers zich veilig en prettig te laten voelen – niet alleen met aanpassingen in hun werkomgeving, maar bijvoorbeeld ook met een bedankje dat ze tijdens de Paasdagen ontvingen. De chocoladereep en vouchers voor een thuisbioscoopervaring hebben hopelijk geholpen om een moment van rust te creëren en zich gewaardeerd te voelen.

Aanvankelijk werkte ik de hele week thuis, nu zit ik weer één à twee dagen op kantoor. Gelukkig blijven we ook de online mogelijkheden nog steeds goed benutten en zelfs uitbreiden. We vergaderen digitaal, organiseren online trainingen en workshops en het career event van dit najaar bieden we online aan. Zo kunnen collega’s zich nog steeds blijven ontwikkelen.’

Benieuwd naar de voordelen van CultuurWerkt! voor jouw organisatie? Lees dan snel verder!

Over CultuurWerkt!