5x Culturele kerstvakantie tips


Het is kerstvakantie! Normaal gesproken is dit hét moment om er op uit te gaan. Veel musea organiseren ieder jaar extra evenementen voor kinderen, theaters plannen meer voorstellingen in, door het hele land kun je winterkerstcircussen bezoeken en ook bioscopen draaien overuren. Maar helaas zijn al die mogelijkheden er nu niet. Dit jaar gaan we het even helemaal anders doen.

Als er buiten de deur weinig te beleven valt, wat is er dan nog te doen in de kerstvakantie? Gelukkig zijn er inmiddels genoeg online mogelijkheden voor thuis. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet, allemaal voordelig te bestellen via CultuurWerkt! én leuk voor jong en oud.

Voor het ultieme kerstgevoel
Om even helemaal in de kerstsfeer te komen: Nog tot en met 27 december kun je het kerstconcert A Christmas Baroque online mét voordeel bekijken. Hoor hoe een Merry Christmas klinkt volgens Holland Baroque en hoe die voert langs eeuwenoude traditionals, de mooiste muziek van Purcell en fonkelende kerstklokjes.

Bank---lees---stel-1

Voor de leesliefhebbers
Met alle extra vrije tijd is het natuurlijk leuk om nieuwe dingen uit te proberen, zonder dat het altijd geld kost. Readly biedt uitkomst! Met Readly kun je ongelimiteerd tijdschriften lezen in één app. Een abonnement kan door maximaal vijf personen worden gebruikt en met het hele gezin worden gedeeld. Niet alleen leuk voor jou, maar ook voor de kinderen. CultuurWerkt!-leden mogen het nu tijdelijk gratis uitproberen.

Daarnaast is Bookchoice uitgegroeid tot de grootste boekenclub van Nederland. Zij selecteren elke maand acht topboeken die je absoluut niet mag missen. Als CultuurWerkt! lid ontvangt je nu heel veel voordeel op een jaarabonnement. Daarmee heb je na een jaar wel 96 lees- en luisterboeken voor de prijs van één gedrukt boek! Een mooie kans om kennis te maken met digitaal lezen en nieuwe boeken te ontdekken.

FILM-Made-In-Italy

Geniet én steun de cultuursector
Met het abonnement van TheaterThuis kun je online theatervoorstellingen kijken. In het aanbod vind je bekende artiesten én nieuwe talenten. Het allermooiste: de helft van de opbrengst gaat richting de artiesten. Zo kun je weer volop genieten van theater én steun je de cultuur.

Heb jij behoefte aan een goede film tijdens deze gure dagen? De kerstboom glinsterend op de achtergrond, warme chocomel erbij. Bij Picl kun je de nieuwste films uit het filmtheater direct bij jou thuis bekijken. Zoals de prachtige films Hope, The Singing Club of Billie. Je betaalt per film, dus er komt geen abonnement bij kijken. Daarnaast kun je per film kiezen welk filmtheater je wil steunen met jouw aankoop, een mooi gebaar in deze tijden!

Fijne dagen!
Dat deze kerstvakantie onvergetelijk wordt is onvermijdelijk, want wát is het toch een bijzondere tijd. Het enige dat we kunnen doen is er het beste van maken. Hopelijk hebben we je hierbij vast een handje geholpen.

We wensen iedereen hele fijne dagen, veel geluk, plezier en natuurlijk een goede gezondheid toe. Op naar een nieuw jaar met nieuwe kansen!