Een weekend naar… Amsterdam


Als je graag een cultureel weekend in Nederland wil doorbrengen kun je niet om Amsterdam heen. Onze hoofdstad heeft het allemaal: de mooiste musea, prachtige wandelroutes en heerlijke hotels. Deze week nemen we je mee op ontdekkingstocht door de stad en wijzen we de verborgen pareltjes aan. 

Een weekend naar Amsterdam2

Actief eropuit | Wandel door de stad met Gilde Amsterdam 

Als je de stad Amsterdam echt wil leren kennen kun je niet om een stadswandeling heen. Er is enorm veel om uit te kiezen. Maar de leukste wandelroutes ontdek je als je het aan ons vraagt met Gilde Amsterdam.  

Deze stadswandelingen zijn heel anders dan je gewend bent. Meestal kom je bij een commerciële organisatie terecht die je in sneltreinvaart langs de toeristische trekpleisters voert. Hoe anders is dat bij deze rondleidingen: je wordt door een vrijwilliger (en ras-Amsterdammer) rondgeleid. In een uur of twee zie je daardoor de échte pareltjes van Amsterdam.  

Er zijn negen verschillende rondleidingen om uit te kiezen en je betaalt € 11,- per persoon. Reserveren kan via de website van Gilde Amsterdam. 

Een weekend naar Amsterdam3 
Actief eropuit | Lachend door Amsterdam met Comedy Walks 

Wil je op de grappigste manier de hoofdstad ontdekken? Boek dan een rondleiding met Comedy Walks. Een comedian neemt je mee en gebruikt de omgeving om grappen te maken over de stad, de Nederlandse geschiedenis en zichzelf.  

Je weet zeker dat dit geen saaie stadswandeling wordt. Het is een comedy show met de stad als podium. De wandeling voert je langs het Begijnhof, het burgerweeshuis, het Paleis op de Dam, de Torensluis, het kleinste huis van Amsterdam en natuurlijk de wereldberoemde grachten. De tour eindigt bij het homomonument. 

De recensies op Tripadvisor zijn uitstekend en we raden je dan ook aan om zo’n tour te boeken als je toch in Amsterdam bent. Als CultuurWerkt!-lid ontvang je 20% korting op de tickets. 

Tickets bestellen

Een weekend naar Amsterdam4

Museum | Ons' Lieve Heer op Solder 

Een verborgen parel in Amsterdam, zo kunnen we Ons’ Lieve Heer op Solder wel noemen. Het 17e -eeuwse pand is zeldzaam goed bewaard gebleven. Bekijk de historische woonvertrekken, keukens en bedstedes en ga terug in de geschiedenis. 

De echte verrassing van dit museum vind je op zolder: een complete kerk. Toen de katholieke koopman Jan Hartman deze kerk liet bouwen waren katholieke vieren verboden. Maar de verborgen kerk werd gedoogd door het stadsbestuur. Zo heeft de kerk ruim twee eeuwen dienstgedaan. 

Als je naar het museum Ons’ Lieve Heer op Solder gaat, dan raden we je zeker aan om de audiotour te gebruiken. Je leert op een toegankelijke manier veel over de geschiedenis van dit pand en ons land. Vooraf reserveren is niet nodig. Bekijk de website voor meer informatie. 

Een weekend naar Amsterdam5

Film & diner | Een unieke ervaring bij Cinema Culinair 

Filmliefhebbers opgelet! Bij Cinema Culinair bekijk je een film en krijg je op precies het goede moment de gerechten van het scherm live geserveerd. “What you see is what you eat” noemen ze dat en wij zijn er gék op! 

Op 14 mei organiseert Cinema Culinair deze ervaring in de Kauwgomballenfabriek. Daar kookt de chefkok van Postillion de sterren van de hemel terwijl je naar de film Burnt kijkt. In Burnt heeft een chef zijn carrière verpest met drugs en divagedrag, maar is erop gebrand om terug te keren in de culinaire wereld. Hij zet alles op alles om drie Michelinsterren te verdienen. De gerechten uit de film worden dan ook zeer smaakvol in beeld gebracht. 

Ondanks dat de recensies van Burnt behoorlijk kritisch zijn, maakt de ervaring van Cinema Culinair dat meer dan goed. Je hebt een film nog nooit zó intens beleefd, dat beloven we. Reserveer je je tickets via CultuurWerkt!, dan ontvang je € 3,50 per persoon korting. 

Tickets bestellen  

Een weekend naar Amsterdam6

Overnachten | Het fijnste hotel van Amsterdam 

Je haalt het meeste uit je bezoek aan Amsterdam als je een aangenaam hotel boekt. Laat je in de watten leggen bij Pillows Luxury Boutique Hotel Anna van den Vondel. Een heerlijk hotel bij het Vondelpark, op loopafstand van onze favoriete musea. Dit is niet voor niets één van de best beoordeelde accommodaties van onze hoofdstad! 

Boeken met 20% voordeel

Een weekend naar Amsterdam7

TIP | Bekijk al ons aanbod in Amsterdam 

Amsterdam is de ultieme stad voor een cultureel weekend. Er is zó veel te doen dat we er met gemak een dozijn blogs over kunnen schrijven. Bekijk daarom nu alle aanbiedingen in Amsterdam! 

Alle aanbiedingen in Amsterdam bekijken