Genieten van cultuur tot vijf uur


Alle culturele instellingen blijven voorlopig nog even dicht in de avond. Jammer, maar begrijpelijk. Gelukkig is er nog genoeg te beleven op cultureel gebied tot vijf uur! Daarom drie heerlijke cultuurtips om overdag te bezoeken:


ACTUALITEIT: Kunstwerk Don Diablo in het MOCO Museum

265361424_467265058102299_8107685452918943327_n

Don Diablo's digitale kunstwerk Hexhibit III, dat voor 1,2 miljoen dollar (ruim 1 miljoen euro) werd verkocht, is vanaf 10 december te zien in MOCO Amsterdam.

Het gaat om een fysiek kunstwerk waar bezoekers in kunnen lopen. Bijzonder is dat er een non-fungible token (NFT) aan vastzit. Een NFT is een uniek bestand dat staat opgeslagen op een digitaal kasboek, ook wel blockchain genoemd. Elke NFT staat voor een uniek digitaal artikel of item dat niet vervangbaar is.

Ben je benieuwd geworden naar het kunstwerk? Boek dan snel je tickets, mét CultuurWerkt! korting, en ervaar het zelf. 

Wat: Museum
Waar: MOCO Museum, Amsterdam
Wanneer: vanaf 10 dec. 2021


TIP: Middagvoorstelling in het DeLaMar: Snowponies

de-alex-klaasen-revue-snowponies-c-tom-sebus-13

Genieten van een heerlijke voorstelling tijdens de kerstvakantie kan nog steeds, namelijk overdag! Om echt is de feeststemming te komen is de exclusieve kerstshow Snowponies van Alex Klaasen een echte aanrader! De show zit vol met de hilarische sketches en muzikale hoogtepunten die je van Alex gewend bent, maar dan helemaal in kerstsfeer. Drie koningen die verdacht veel op de Toppers lijken, een clubje ‘woke’ kerstelfen, een battle tussen de os en de ezel in The Voice Bethlehem. Alsof dat nog niet genoeg is deelt Alex ook kerstpakketten uit aan het publiek, kookt hij een kerstdiner van acht gangen en presenteert hij zijn gloednieuwe kerst-cd Santa Klaasen; met daarop hits als Oh ragoutbakje, Witte kerst m'n reet en Rendier rendang.

Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!

Wat: Theater
Waar: DeLaMar, Amsterdam
Wanneer: t/m 9 jan. 2022

 

TIP: Matinee in Carré met Michelle David & The True-tones

assets.carre

Michelle David & The True-tones die ons vorig jaar op een fonkelend kerstalbum It’s A Soulful Christmas trakteerden komen de donkere dagen voor Kerst het podium van Carré verlichten met een feestelijke kerstset. Dat gebeurt met soul, gospel en pop in diverse tinten. Daarbij wordt er een brug geslagen tussen het christelijke kerstfeest met de geboorte van Jezus en de Amerikaanse interpretatie daarvan met de kerstman en pakjes onder de boom.

Wat: Concert
Waar: Carré, Amsterdam
Wanneer: 19 dec. 2021