Kampeer in de pruimenboomgaard van het Muiderslot


Deze zomer kun je weer kamperen bij het oudste en beste bewaarde kasteel van Nederland: het Muiderslot. In de pruimenboomgaard staan van 15 juli tot en met 27 augustus iedere vrijdag en zaterdag tenten, luchtbedden en stoelen klaar. Je hoeft alleen je slaapzak en goed gezelschap mee te nemen — en een handdoek als je wilt zwemmen in de Vecht.

Slapen onder de sterrenhemel

Na sluitingstijd van het museum ontvangen wordt je vanaf 18:00 ontvangen met een welkomstdrankje. Met een rijk gevulde, vegetarische picknickmand kun je aansluitend lekker eten in de kasteeltuinen. Een gids neemt je daarna mee op een avondtour door het kasteel. De avond sluit je af met genieten van de zonsondergang en verhalen rond het kampvuur. Daarna: slapen in een tent onder de sterrenhemel. De volgende dag geniet je van een kasteelontbijt en wie durft, kan een duik nemen in de Vecht.

Tot in de pruimentijd!

De kasteeltuinen en de pruimenboomgaard achter het Muiderslot zijn in opdracht van kasteelbewoner en schrijver Pieter Cornelisz Hooft voor het eerst aangelegd in de zeventiende eeuw. Eind vorige eeuw is de pruimenboomgaard, met verschillende soorten historische pruimen, opnieuw aangelegd. Wanneer de pruimen in de boomgaard rijp waren nodigde Hooft zijn vrienden graag uit op het Muiderslot. Hij sloot zijn brieven dan ook vaak af met zijn bekende groet: ‘Tot in de pruimentijd’.

Een arrangement voor 2 personen kost € 99,00 per persoon per nacht. Dit is inclusief welkomstdrankje, picknickmand, kasteeltour door gids, kasteelverhalen bij het kampvuur en een ontbijtje. Neem je eigen slaapzak en kussen mee. Toiletten en een bar zijn aanwezig op het terrein, een douche niet. Het is niet toegestaan eigen drank en/of drugs mee te nemen.

Reserveer hier