Dit is er te doen op Keti Koti


Op Keti Koti herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. Keti Koti betekent ‘verbroken ketenen’, verwijzend naar de boeien waarmee de tot slaafgemaakten vastgezet werden. Na de nationale herdenking bij het Nationaal Monument Slavernijverleden vinden in het hele land gratis evenementen plaats: van festivals en optredens tot ‘free Heri Heri for all’. 

Keti Koti Festival

Na de nationale herdenking om 13:00 begint in het Oosterpark in Amsterdam het Keti Koti Festival. Op verschillende podia zijn muziek- en dansoptredens en op het hele plein kun je genieten van traditioneel eten en drinken, lezingen, films, een Caribische markt en kunst. Bekijk hier het volledige programma.

free-heri-heri-1655274090

Free Heri Heri for all

Vandaag de dag wordt het Surinaamse gerecht Heri Heri beschouwd als een delicatesse, maar het staat ook bekend als een veel voorkomend gerecht dat gekookt werd door tot slaaf gemaakten op plantages over de hele wereld tijdens de transatlantische slavenhandel. Ter nagedachtenis aan het slavernijverleden is Free Heri Heri in het leven geroepen om aandacht te vragen en bewustwording te creëren voor deze historische dag. Lees hier waar je 1 juli gratis Heri Heri kunt eten.

Theater voor Keti Koti

Op 30 juni en 1 juli presenteren veel culturele instellingen - theaters, gezelschappen en musea - programma’s die verhalen vertellen over ons slavernijverleden. Verhalen van onrecht en leed, maar ook van trots en verzet.Theater voor Keti Koti stimuleert en bundelt deze voorstellingen en culturele activiteiten rond de nationale herdenking van de slavernij. Er zijn theatervoorstellingen, jongerenprojecten en andere culturele programma’s - kortom voor ieder wat wils. Boek hier je tickets.