Merlijn Twaalfhoven geeft afsluitend college Week van Cultuur & Werk


Wie op 15 november aanwezig is bij het slot van de Week van Cultuur & Werk van CultuurWerkt!, kan daar getuige zijn van het afsluitende college van Merlijn Twaalfhoven. In de CIRCL in Amsterdam geeft hij een interactieve lezing getiteld What Art Can Do – Denk als een kunstenaar. Met zijn talk laat hij het publiek ervaren hoe iedereen in zijn eigen omgeving verbeeldingskracht, schoonheid en spel kan zien, precies zoals ook een kunstenaar dat doet.

Tijdens deze lezing geeft Merlijn Twaalfhoven antwoord op prangende vragen: hoe kunnen we het beste navigeren door deze tijd van immense veranderingen? Hoe bouwen we aan een samenleving die gezond, rechtvaardig en onderling verbonden is? En hoe vindt iedereen een passende en tegelijkertijd betekenisvolle rol in deze spannende wereld vol onzekerheden?

Merlijn Twaalfhoven vertelt vanuit zijn expertise als reizend succescomponist onder meer over de rol van muziek in conflictgebieden, hoezeer creativiteit gebaat is bij een gezonde hoeveelheid chaos en hoe belangrijk schoonheid is in een omgeving waarin we soms zuiver gericht lijken te zijn op resultaat. Die zaken laat hij zijn publiek niet alleen horen, maar ook ervaren: wie aanwezig is bij een college van Merlijn Twaalfhoven, gaat zelf aan de slag met een eigen vraagstuk, en komt zo gegarandeerd rijker weer naar buiten. Ook staat er een muzikaal experiment op het programma.

 

 

Merlijn Twaalfhoven weet als geen ander hoe je innovatieve, interactieve en interculturele projecten tot stand brengt. Met zijn muziek bracht hij al vele verschillende mensen en groepen bij elkaar. Hij stelt graag een maatschappelijke uitdaging centraal; zo ving hij onder meer de opwarming van de aarde in muziek en overbrugde hij met zijn composities de grenzen van conflictgebieden. Zijn composities zijn onder andere uitgevoerd door het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Tokyo Symphony Orchestra en het Koninklijk Symphonie Orkest van Vlaanderen.

De kosteloze lezing van Merlijn Twaalfhoven op 15 november is voor iedereen toegankelijk. Meer weten over de Week van Cultuur & Werk? Kijk dan hier.

Schrijf je nu in