Minder stressen met deze cultuurtips!


Het is de Week van de Werkstress. Een mooi moment om stil te staan bij de kracht van cultuurbezoek. Cultuurbezoek heeft een positief aantoonbaar effect op het welbevinden van de werknemer. Daarom schudden we je deze week wakker met drie cultuurtips die jou hopelijk een extra boost geven!


TIP | ‘Kalm aan en rap een beetje’

Een pakkende uitspraak van Herman Finkers uit zijn bekende theatervoorstelling Kalm aan en rap een beetje, ondanks z’n tegenstrijdigheid een waarheid als een koe. Onze agenda’s puilen uit want ‘we moeten zo veel’. Van vergaderingen en targets naar een sociaal leven onderhouden. Soms is gas terug nemen even de beste keuze. En wat helpt nou beter dan ruimte te maken voor ontspanning en humor met deze geweldige show van Herman Finkers uit 1998?

Wat: Cabaret
Waar: Online
Wanneer: Wanneer je maar wilt


TIP | No Time To Die

autos-no-time-to-die-james-bond-daniel-craig-aston-martin

Even zin om je verstand op nul te zetten? Een avondje naar de bios doet altijd wonderen! Wij tippen jullie de nieuwste James Bond film: No Time To Die. Het heeft even geduurd, door corona is de film meerdere keren uitgesteld, maar nu dus te zien in de bioscoop.
Bond, James Bond, heeft zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt een rustig bestaan op Jamaica.
Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht.

CultuurWerkt! leden kunnen de film bekijken met 35% korting in alle Pathé bioscopen. Is dat niet mooi meengenomen?

Wat: Film
Waar: Diverse bioscopen in Nederland
Wanneer: Verschilt per bioscoopTip | Cadeau, hoezo?

Banner-cadeau-hoezo-png-mike-bink-testbanner

Even ontspannen met de hele familie? Dan is de nieuwste kleurrijke tentoonstelling in het Tropenmuseum misschien iets voor jou!
Cadeau, hoezo? is een uitbundige en interactieve tentoonstelling voor jong en oud waar je ontdekt wat een trouwjurk, poppen en mango’s met elkaar gemeen hebben. In de tentoonstelling krijg je tips over het geven en ontvangen wereldwijd. Er zijn veel verschillen en overeenkomsten, maar er is vooral veel variatie! Laat je inpakken door Cadeau, hoezo?

Wat: Museum
Waar: Tropenmuseum, Amsterdam
Wanneer: t/m 5 maart 2023