Moederdag. Wat moet ik nu weer verzinnen?


Moederdag komt er weer aan. Waarmee de jaarlijks opborrelende vraag weer beantwoord moet worden: wat ga ik haar in vredesnaam geven? En al voelt het als de zoveelste commerciële feestdag, dat is het dus bepaald niet. Het vieren van Moederdag is een eeuwenoude traditie.  

Al in het oude Griekenland was er een dag voor de verering van Rhea, de moeder der goden. De feestdag zoals we die nu kennen stamt uit het begin van de twintigste eeuw en werd in 1924 populair in ons land. Met gerichte marketingcampagnes probeerde de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde de bloemenverkoop te stimuleren op moederdag. En dat lukte: een bos bloemen is nog altijd het meest populaire Moederdag cadeau. 

Erg origineel zijn bloemen dus niet, hoe mooi de bos die je uitzoekt ook is. Daarom zijn we in ons aanbod gedoken met de vraag: welke activiteiten zijn er op Moederdag? We hebben een selectie gemaakt. Want zeg nou zelf: samen iets beleven is toch veel leuker dan een cadeau geven? 

Moederdag wat moet ik nu weer verzinnen2

Moederdag bij het Muiderslot 

Speciaal voor moederdag is organiseert het Muiderslot de workshow brouwen voor vrouwen. Het imago van bier zegt misschien wat anders, maar het is alláng geen mannendrank meer. Tijdens de workshop leer je meer over het brouwproces, kun je meedoen aan een pubquiz en natuurlijk ga je niet naar huis voor je geproefd hebt. Proost! 

Zo’n 750 jaar geleden is het Muiderslot gebouwd met één doel: verdediging. Het kasteel is na de bouw gebruikt om in te wonen, het is bezet geweest, gesloopt, opnieuw opgebouwd en gerestaureerd. Maar sinds 1878 is het een museum, waar je ontdekt hoe het leven vroeger was in het Muiderslot.  

Meer info

 Moederdag wat moet ik nu weer verzinnen3

Cinema Culinair Take-Away 

Van drank naar voedsel. In ons blog Een weekend naar… Amsterdam > https://blog.cultuurwerkt.nl/blog/een-weekend-naar-amsterdam schreven we al over Cinema Culinair. Je kijkt een film en op hetzelfde moment krijg je heerlijke gerechten geserveerd, precies wanneer ze op je scherm verschijnen. Dat kun je ook thuis meemaken. De chefs van Brunel in Gouda bereiden jouw diner voor, jij haalt het af en streamt de film Ratatouille thuis. De gerechten zijn genummerd en voorzien van een tijdscode, dus je weet precies wanneer je de finishing touch moet geven. Als dat geen heerlijke moederdag wordt! 

Lees meer

 

Moederdag wat moet ik nu weer verzinnen4

Hans Klok & Friends 

Je kunt er natuurlijk ook een  magische moederdag van maken. Hans Klok is terug met zijn show en ook op 8 mei kun je erbij zijn. Reis af naar Maastricht en laat je betoveren door de verbazingwekkende illusies. De show heeft het allemaal: acrobatiek, comedy en magie. 

Kom je naar Hans Klok & Friends, dan voel je meteen al de sfeer van een festival. In de foyer staan foodtrucks, er zijn terrassen en muziek. Je kunt er dus een heerlijk dagje uit van maken. Dat wordt een moederdag om nooit meer te vergeten! 

Bestel tickets

 Moederdag wat moet ik nu weer verzinnen5

TINA 

Geef je liever muziek als cadeau, dan is de musical over de moeder, of eigenlijk de queen, van Rock-’n-Roll een lekkere optie. In deze voorstelling komen al haar grootste hits voorbij. Je weet dus zeker dat het een swingende avond wordt. En nog meer goed nieuws: kaartjes voor 8 mei koop je met extra voordeel voor slechts € 35,- per stuk. Deze prijs geldt speciaal voor Moederdag ook voor de stoelen vlak bij het podium. 

Aanbieding bekijken

 Moederdag wat moet ik nu weer verzinnen6

ONE de Musical 

Neem je liever het hele gezin mee, dan is ONE de Musical is een goede optie. Het verhaal gaat over de rebelse prinses Mira (gespeeld door Nienke Latten) die  verliefd wordt op Amon (Yoran de Bont/Soy Kroon), een piramidearbeider. Deze verboden liefde is het hart van deze musical. 

Wat ONE nog specialer maakt is het speciaal voor deze musical omgebouwde theater. Met 450 vierkante meter bewegende led-panelen en stunts van professionele freerunners is het een feest voor alle zintuigen. 

50% korting claimen