Margreet Troost is de nieuwe directeur van CultuurWerkt!


suits

AMSTERDAM – Margreet Troost volgt Esther Jousma op als directeur van CultuurWerkt!, bekend van het cultureel lidmaatschap van werkend Nederland. Na ruim vier mooie jaren geeft Jousma gehoor aan haar behoefte ook andere werkvelden te verkennen.

Margreet Troost neemt vanaf nu het stokje van haar over. Zij werkte hiervoor als manager zakelijke relaties en partnerships bij het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest in Amsterdam. Ze was daar verantwoordelijk voor samenwerkingen met partijen die deze orkesten ondersteunen. Daarvoor werkte ze bij Randstad als International Account Director.

wvcw

Landelijke dekking
Met deze volgende stap pakt Troost de kans om kunst en cultuur een nog belangrijkere plek te laten innemen op de werkvloer.
‘CultuurWerkt! is er voor alle bedrijven in Nederland,’ zegt Troost. ‘Mijn ambitie is om deze landelijke dekking nog meer vorm te geven. Ik kijk er enorm naar uit nog meer bedrijven te laten weten welke positieve effecten kunst en cultuur hebben op werk, collegialiteit en sfeer op de werkvloer. Samen met het team ga ik werken aan een divers en aantrekkelijk aanbod voor werkend Nederland. Creativiteit is tenslotte een onmisbare skill voor iedere organisatie én voor elke medewerker.'

Kunst & Cultuur als arbeidsvoorwaarde
CultuurWerkt! biedt bedrijven kunst & cultuur als arbeidsvoorwaarde.  Zo krijgen medewerkers toegang tot een online platform waarop met veel voordeel tickets geboekt kunnen worden. Denk hierbij o.a. aan theater, film, concerten, cabaret, opera en musicals. Zo wordt werkend Nederland versterkt en de kunstsector ondersteund. Een avondje uit geeft -zo is uit onderzoek gebleken- nieuwe energie en meer creativiteit.
Daarnaast is CultuurWerkt! de aanjager van 'De Week van Cultuur & Werk'  waar het belang van kunst en cultuur op de werkvloer onder de aandacht wordt gebracht, met publieke performances, spraakmakende talks, intensieve workshops en creativity boosts bij bedrijven.