Open je blik met deze bijzondere online cultuurtips


Een nieuwe week met nieuwe tips. Met de huidige maatregelen focussen we ons nog steeds op al het moois wat kunst en cultuur ons online biedt. Van een spannende podcast over het duistere geheim van de manager van Elvis Presley tot de gratis online editie Musical meets Opera. Dus maak ruimte vrij in je agenda en open ook deze week je blik met cultuur!


TIP | Podcast: Het Geheim van Colonel Parker

images0.persgroep-3

Als manager van Elvis Presley veranderde hij de popgeschiedenis. Maar wie was de van oorsprong Nederlandse Colonel Tom Parker? En welk geheim droeg hij met zich mee? Waarom ging hij nooit eens terug naar Nederland? Waarom trad Elvis nooit op buiten de VS? Durfde Colonel Parker geen Amerikaans paspoort aan te vragen omdat hij een moord had gepleegd in Breda?

In de zesdelige podcastserie Het Geheim van Colonel Parker maken journalisten Babs Assink en Elvis-fanaat Lammert de Bruin een roadtrip door Nederland en de VS, op zoek naar antwoorden…

Beluister de podcast


TIP | Musical meets Opera

img7143_159

Haal de flûtes tevoorschijn en zet de bubbels klaar, want Musical Meets Opera – waar het beste van twee muzikale werelden samenkomt – beleeft zijn vijfde jaargang met een speciale online Nieuwjaars-editie. Een gloednieuw programma met de mooiste songs en de gevoeligste aria’s door een internationale topcast en ons orkest in grote bezetting: de feestelijkste manier om het nieuwe jaar te beginnen.

Koop een gratis online ticket

TIP | Misleiden – Fakes uit de kunst en wetenschap

fdq3yqcxeaakxlw_4000015441

Of een kunstobject echt is of nep, valt niet altijd even gemakkelijk te zeggen. Soms neemt de wens dat een voorwerp echt is de overhand. Durf jij je ogen te geloven in de nieuwste tentoonstelling Misleiden - Fakes uit kunst en wetenschap bij Museum De Lakenhal? Bekijk online ruim twintig objecten uit negen Leidse collecties die je misschien wel op het verkeerde been zetten.

Bekijk de online tentoonstelling