Smeuïge actualiteit & heerlijke tips


Elke week verrassen wij jullie naast onze aanbiedingen ook met de beste tips! Wat is er nog meer te beleven in Nederland op cultureel gebied het aankomend weekend? Daarnaast houden we jullie op de hoogte met smeuïg nieuws uit theaterland.

 

Actualiteit | Anne-Mieke Ruyten speelt hoofdrol in Dagboek van een Herdershond

ee86f4ef-20a0-4e9e-9d9e-f659d4e90976_thumb840


Albert Verlinde en Servé Hermans zijn verheugd bekend te maken dat Anne-Mieke Ruyten in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond gaat spelen. Anne-Mieke, geboren in Limburg, zal de rol van mevrouw Bongaertsvertolken. Naast Anne-Mieke speelt Joes Brauers de rol van kapelaan en speelt Suzan Seegers de rol van juffrouw Katrien.

De spektakelmusical Dagboek van een Herdershond wordt geproduceerd door Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht. Volgend jaar is deze voorstelling exclusief te zien in een nieuw te bouwen pop-up theater in MECC Maastricht. CultuurWerkt! leden kunnen nu voordelig tickets boeken voor deze fantastische klassieker. Boek dus snel en laat de voorpret beginnen!

Wat: Musical
Waar: MECC, Maastricht
Wanneer: 26 apr. t/m 26 juli 2022

 

Tip | Knock-out exclusief in het DeLaMar

knock-out_delamar-theater

Acrobatische trucs, komische scènes en visuele effecten buitelen over elkaar heen in deze spectaculaire ode aan de actiefilm. In Knock-out zien we hoe de gokverslaafde Larry en zijn ontevreden vrouw Buffy worden gekidnapt. Larry’s steenrijke vader moet het losgeld brengen, maar onderweg naar de gijzelaars verschijnen er allerlei ongenode gasten. Er barst een spectaculair gevecht los waarin alle fysieke grenzen worden opgerekt: mensen hangen in de lucht, worden tegen muren geplet, uit elkaar getrokken en vechten daarna in volle vaart weer door. En dan is er ook nog een geheimzinnige cowboy met een gitaar, die alles aan elkaar zingt. Een echte rollercoaster van een voorstelling dus, gemaakt door Jakop Ahlbom Company (bekend van internationale successen als Horror en Lebensraum) en ISH Dance Collective. Exclusief in DeLaMar!

Wat: Slapstick
Waar: DeLaMar, Amsterdam
Wanneer: 9 t/m 26 sept. 2021


Tip | Uitfeest in Utrecht

CZ-Uitfeest-2021-FB

Utrechtse culturele instellingen laten zaterdag 11 en zondag 12 september tijdens het Uitfeest van Culturele Zondagen zien wat de stad aan kunst en cultuur te bieden heeft. Het publiek wordt met een gratis en uitgebreid programma vol theater, dans, muziek, beeldende kunst en meer verwelkomd.

Het Uitfeest, georganiseerd door Utrecht Marketing, biedt onder andere vooruitblikken op het nieuwe culturele seizoen, proeflessen en rondleidingen. Zo’n 25 culturele instellingen, waaronder musea, theaters en scholen voor amateurkunsten, doen mee aan het programma.

Wat: Uitfeest
Waar: Utrecht
Wanneer: 11 & 12 sept. 2021