Tips en nieuws van deze week: van Dalí tot Aïda!


Ook deze week vullen we jullie agenda weer met heerlijke cultuurtips voor de komende periode. Daarnaast houden we je ook op de hoogte met smeuïg nieuws uit theaterland.


TIP | Dalí - en niets anders

focusmagazine-dali-42_rd

Salvador Dalí stond graag in de schijnwerpers en zocht de aandacht van de massa. Hij cultiveerde zijn uiterlijk, schitterde in magazines, trad op in talkshows en was veelvuldig in het nieuws. Daarnaast dook hij regelmatig op in zelfontworpen advertenties en reclamespots. Hiermee maakte hij zichzelf tot een wereldberoemd en onsterfelijk merk. Ontdek deze en andere vaak onderbelichte kanten van Dalí in de tentoonstelling Dalí - en niets anders. Te zien t/m 21 november 2021 in Het Noordbrabants Museum.

Wat: Museum
Waar: Het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch
Wanneer: t/m 21 november 2021


Actualiteit | 14 de musical

14_de_musical_1

14_de_musical_4

14_de_musical_5

Over een kleine twee weken zal 14 de musical in première gaan in het AFAS Theater in Leusden. Inmiddels zijn de try-outs al in volle gang en zijn daar nu ook de eerste scènefoto’s van de nieuwe Nederlandse musical over het leven van Johan Cruijff. Krijg jij ook kriebels om naar deze energieke voorstelling te gaan als je deze beelden ziet? Boek dan snel je kaarten want CultuurWerkt! leden ontvangen bij een bestelling van de try-outs een voetbalsjaal!

Wat: Musical
Waar: AFAS Theater, Leusden
Wanneer: t/m 22 september 2021 met CW! voetbalsjaal


Actualiteit | Aïda

nws.venster.nieuwsl.aida.000

Kennen jullie deze nog, Aïda? De Nederlandse cast van de succesvolle musical komt twintig jaar na de première weer samen! Op 21 oktober zingen onder anderen Antje Monteiro, Bastiaan Ragas en Carolina Dijkhuizen de nummers van de musical, geschreven door Elton John, live in TivoliVredenburg in Utrecht. Wees er snel bij want op = op!

Wat: Concert
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: 21 oktober 2021