Waarom we juist nú kerstkaarten moeten versturen


Nu Sinterklaas uit het land is kunnen we ons focussen op de Kerst. Dit jaar helaas geen lange tafels met grote kalkoenen, maar klein en knus. Traditiegetrouw sturen veel mensen in deze maand ook kerstkaarten. Maar verstuur jij ze nog? Met een klein onderzoekje onder onze collega’s komen we er achter dat iedereen elk jaar steeds minder kaartjes krijgt met de feestdagen. Dit vinden we stiekem allemaal wel erg jammer! Juist nú wil je in de donkere dagen van december jouw familie, vrienden en collega’s fijne feestdagen en een goede gezondheid toewensen. Wij bij CultuurWerkt! vinden daarom dat deze traditie weer even wakker geschud moet worden.

Natuurlijk vinden wij een eigen gemaakte kerstkaart toch iets persoonlijker en creatiever dan een kaartje uit de winkel. Meestal heb je hier geen tijd voor, maar dit jaar heb je geen excuus omdat we toch meer thuis zitten. Het is soms best lastig, daarom helpen wij je een beetje op weg.


1. Maak een originele familie foto
Ben je alle zoetsappige kerstkaartjes een beetje zat? Je zorgt bij iedereen een glimlach op het gezicht als je met de hele familie een gekke en originele foto maakt! Deze foto hier onder is nóg iets leuker omdat je ook nog je creatieve skills kan laten zien met een mooie kersttekening.

FINAL_NO_WORDS

2. Knip en plak
Als je lange dagen binnen moet zitten is dit heerlijk om te doen. Je hoeft geen tekentalent te zijn om op een originele manier de prachtigste kerstkaarten te maken. Pak een schaar, mooi papier en plakken maar. Of maak zoals de kaart hieronder de mooiste kerstballen of sneeuwpoppen met knoopjes!

kerst


3. Kinderkunst
Heb je kinderen? Laat ze dan in de kerstvakantie los gaan met het maken van een mooie kerstkaart. Een tekening of knutselwerkje van die kleintjes zijn namelijk áltijd goed. Als kers op de taart heb jij iets meer tijd voor jezelf 😉.

Untitled-design-2019-11-11T134937

4. Schrijf een originele kerstwens
Rond de feestdagen wensen we elkaar van alles toe. Met stip op één staat dit jaar: een coronavrij 2021.

• Fijne feestdagen en een coronavrij nieuwjaar!
• Op bubbels staat gelukkig geen limiet
• Merry Christmask
• 2020: van coronakilo's naar kerstkilo's
• Oh deer what a year
• Stay ho ho home!

Heb je toch geen tijd om een kerstkaart te maken? CultuurWerkt! is dit keer zelf aan de slag gegaan voor jullie. Download de kerstkaart, print ‘m op mooi papier en wens je collega’s, familie of vrienden extra veel liefde, hoop, geluk én cultuur toe.