Wat is er te doen in De Maasstad?


Rotterdam is de op één na grootste stad van ons land, dus het zal je niet verbazen dat er enorm veel te doen is op cultuurgebied. Van Hans Klok & Friends tot REMASTERED - maar ook buiten ons aanbod valt er genoeg te ervaren. Daarom zijn we eens in de leukste belevenissen van de stad gedoken.

Heb je na het lezen van dit blog nog behoefte aan meer inspiratie? In de havenstad is zó veel te doen dat er zelfs een compleet Wikipedia-artikel over kunst en cultuur in Rotterdam bestaat. Wisten we dat maar eerder, dat had een hoop tijd gescheeld 😉

Wat is er te doen in De Maasstad2

Je kan het dak op!

Vanaf vandaag kun je in Rotterdam een maand lang over daken wandelen: Rotterdamse Dagendagen organiseert namelijk de Rotterdam Rooftop Walk. Je begint bij de trappen van het WTC, klimt het dak op en gaat een oranje brug op. Deze brug is bijna 30 meter hoog en brengt je, over de Coolsingel, naar het dak van De Bijenkorf.

Tijdens deze wandeling krijg je een kijkje in de toekomst: ons land wordt steeds voller en platte daken bieden dan de ruimte. Om de mogelijkheden te tonen is er een verrassende tentoonstelling op de daken van WTC Rotterdam, Bijenkorf en Q-Park samengesteld.

Nieuwsgierig? Meer informatie vind je op de website

Wat is er te doen in De Maasstad3

Ga het schip in

Het SS Rotterdam is één van de bekendste passagiersschepen van ons land. Tussen 1959 en 2000 maakte het als cruiseschip vele vaarten voor de Holland-Amerika Lijn. Sinds 2008 is het schip een drijvende attractie en enorm de moeite waard om te bezoeken.

Dagelijks zijn er rondleidingen over het schip. En omdat er zó veel te zien is, duurt de meest uitgebreide maar liefst twee en ’n half uur: je wordt langs het binnenzwembad en de sportdekken geleid, maar ziet ook de brug en de machinekamer. Ben je niet zo’n grote scheepsliefhebber? Dan kun je op het SS Rotterdam ook uitstekend een borrel drinken of één van de escape rooms bezoeken. Oh ja: het schip is ook nog een hotel, dus je kunt er gewoon blijven overnachten. Alles over het SS Rotterdam lees je via deze link

Wat is er te doen in De Maasstad4

Blaas hoog van de toren

Denk je aan Rotterdam, dan denk je aan de Euromast. De bijzondere vorm van de toren is enorm herkenbaar in de skyline van de stad, en met 185 meter hoogte is het de hoogste toren die je in Nederland kunt bezoeken (overigens kun je in verband met werkzaamheden op dit moment niet tot de top).

Net als op het SS Rotterdam kun je in de Euromast overnachten: en wát een uitzicht heb je als je op ruim 100 meter hoogte wakker wordt. Toegankelijker is het om een maaltijd te nuttigen in de Euromast. Een persoonlijke tip van de schrijver van dit blog: kies voor de brunch en start je dag goed. Alle mogelijkheden bekijk je op de website van de Euromast

Wat is er te doen in De Maasstad5

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Nergens ter wereld kun je een kunstdepot bezoeken: behalve in Rotterdam! Naast Museum Boijmans Van Beuningen staat het depot, dat volledig uit (meer dan 1.600) spiegels bestaat. En dat depot kun je binnen. De afgelopen 173 jaar heeft het museum maar liefst 151.000 kunstwerken verzameld en deze vind je terug in het depot.

Het is vrijwel ongehoord, dat bezoekers een depot mogen bezoeken. Daarom is het goed om te weten dat het ook echt geen museum is. Er zijn geen tentoonstellingen opgebouwd, maar je ziet restauratoren aan het werk en kunstwerken worden in- of uitgepakt. En ga je op pad met een gids, dan mag je enkele depotruimtes bezoeken. Natuurlijk is het aan te raden om het museum te bezichtigen, maar sla het depot zeker niet over

Wat is er te doen in De Maasstad6

Oefening baart kunst

In het opvallende, moderne gebouw van de Kunsthal Rotterdam is altijd wel wat te bekijken. Het is een unieke expositieruimte zonder eigen collectie: het is dus eigenlijk geen museum. Maar er zijn doorlopend tentoonstellingen te bekijken op het gebied van kunst en cultuur, en dat maakt het de moeite waard om de Kunsthal te bezoeken.

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in juni kun je elke zondag samen met de gidsen van UrbanGuides het iconische gebouw ontdekken. Je kunt je op de dagen van de tours aanmelden aan de kassa van de Kunsthal en meer informatie vind je hier

Vanaf medio juni opent de nieuwe tentoonstelling Here we are!, waarin ontwerpen van vrouwen sinds het begin van vorige eeuw gevierd worden. Maar er is meer te zien in de Kunsthal: bekijk het hele programma

Wat is er te doen in De Maasstad7

Een doodleuk museum

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam vind je in het museumpark en heeft een zeer uitgebreide collectie dieren, schelpen en fossielen. Zoals ze het zelf noemen: een doodleuk museum.

De bekendste stukken uit het museum zijn het skelet van een potvis en het geraamte van olifant Ramon, die eerder in Blijdorp woonde. Na zijn overlijden is het skelet opgezet en sinds 2005 staat de olifant in het museum.

In het Natuurhistorisch Museum leer je alles over biodiversiteit en de collectie is in één woord fantastisch. Het is geen groot museum, maar je tijd zeker waard. Ook zeer geschikt om met het hele gezin te bezoeken. Bekijk alle informatie op de website.