Wat zijn de leukste musea in Nederland?


Dit zijn onze favoriete musea voor dit voorjaar. Want het is ’t perfecte moment om er op uit te trekken. Of het nou stralend mooi weer is of juist een regenachtige dag, je vindt altijd wel een activiteit die past bij het weer … en bij jou!

Nederlands openluchtmuseum

Nederlands openluchtmuseum

Hét ultieme uitje voor jou en je familie. Een reis door de geschiedenis van ons land in een park van 44 hectare groot. Een plek waar je heerlijk kunt wandelen, een ritje in een oude tram maakt en meer dan 100 museale gebouwen kunt bekijken. Dit jaar staat in het teken van Vrijheid. Op allerlei locaties kom je erachter wat vrijheid betekent voor mensen van vroeger én nu. 

Hoe vrij ben jij?

Pampus

Pampus

Stap in Muiden op de boot richting Pampus en kom lekker uitgewaaid aan op dit bijzondere forteiland. Op Pampus wandel je rond, luister je naar de prachtige verhalen en vlieg je in een virtuele ballonvaart over de Stelling van Amsterdam. Sluit af met een lekker hapje of drankje of blijf slapen. Je kunt er in de zomer zelfs kamperen! Lekker voor Pampus liggen.

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

In dit prachtige museum in Enkhuizen leer je alles over het leven aan de Zuiderzee voordat de Afsluitdijk er was. In het buitenmuseum wandel je langs meer dan 140 authentieke gebouwen. Hier ontmoet je de bewoners kunt en kijk je mee hoe zij netten boeten, verse vis roken en ijzer smeden. In het binnenmuseum vind je naast de vaste opstelling regelmatig wisseltentoonstellingen met altijd een leuk kinderprogramma. Zo is dit jaar Boer Boris jarig! Vieren jullie zijn verjaardag ook mee?

De Zaanse Schans en het Zaans Museum

De Zaanse Schans en het Zaans Museum

Niet voor niets gaan al jarenlang vele toeristen de schans op! Maar wij weten zeker dat velen van jullie er nog nooit zijn geweest. Een gemiste kans, want de Zaanse Schans is uniek! Een dorpje op zich vol molens, houten huisjes, schuren en werkplaatsen. Op het terrein vind je verschillende kleine musea. Vergeet vooral ook niet een bezoek te brengen aan het Zaans Museum inclusief de Verkade experience. Een leuke gevarieerde dag verzekerd.  

Het Kröller-Müller museum

Het Kröller-Müller museum

Op vakantie op de Veluwe? Dan kun je een bezoek aan het Kröller-Müller museum niet aan je voorbij laten gaan. Binnen ontdek je niet alleen de mooiste collectie van Vincent van Gogh, maar ook topwerken van Monet, Picasso en Mondriaan. Buiten in de beeldentuin geniet je in alle rust van fantastische sculpturen. Het museum ligt midden op de Hoge Veluwe waar je nog veel meer kunt doen. Lekker fietsen, wandelen, spelen en wild spotten. Vergeet je verrekijker dus niet!

STRAAT-1

STRAAT

Hét museum voor graffiti en street art vind je in een oude scheepsloods op de NDSM-werf in Amsterdam. De omgeving alleen al is een reden om het pontje te nemen vanaf het Centraal Station. Maar eenmaal binnen in STRAAT wil je voorlopig niet meer naar buiten.

Er hangt fantastisch werk van graffiti artiesten van over de hele wereld, van Amsterdam tot New York, van São Paulo tot Tokyo. Er gaat letterlijk een wereld voor je open!

€ 2,50 korting op je bezoek

Upside Down Museum

Upside Down Museum

The Upside Down Amsterdam is het grootste interactieve Instagram museum van Europa, waar de regels door jou worden gemaakt.

Het is alsof we een museum, een pretpark, een nachtclub, een paar perfecte achtergronden en wat magische paddenstoelen in een gigantische blender hebben gegooid om de ultieme Instagram-waardige Nederlandse ervaring te creëren. Een reis naar een geheel nieuwe dimensie! Kom jij ook je allermooiste Insta-posts maken?

REMASTERED

REMASTERED

Dagje Rotterdam? Dan mag je REMASTERED niet overslaan. Onder de Erasmusbrug vind je deze wonderlijke wereld. Een echte state of the art experience gecreëerd door de beste Nederlandse digitale studio’s. Een wereld waarin je wordt meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, waarin je wordt ondergedompeld in de kleurrijke taferelen van Van Gogh en waarin je kunt dansen op de beat van Mondriaans “Victory Boogie Woogie”.

Gratis drankje bij Remastered

Amsterdam Museum

Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum is verhuisd! De komende jaren kun je hun tentoonstellingen vinden in het gebouw van de Hermitage aan de Amstel. Het museum nodigt ons allen uit Amsterdam opnieuw te ontdekken.

Dat doen we graag! Het Amsterdam Museum is van iedereen die zich verbonden voelt met Amsterdam – in Nederland en de rest van de wereld. Een bezoek aan Amsterdam is dus niet compleet zonder het Amsterdam Museum te hebben bezocht!

World Press Photo

World Press Photo

In De Nieuwe Kerk in Amsterdam is de World Press Photo Exhibition weer open voor het publiek. Tot en met 14 augustus 2022 kun je de winnende foto’s en videoproducties bekijken. Indrukwekkende nieuwsfoto’s nemen je terug naar het afgelopen jaar en zetten je aan het denken. Het jaar trekt als het ware in beelden aan je voorbij. Als je eenmaal één keer geweest bent, zul je de jaren daarna altijd terug blijven komen.