Culturele tips

Dansen en avonturen beleven tijdens de herfstvakantie


De herfstvakantie staat weer voor de deur! Heb jij al iets leuks gepland? Deze week week hebben we naast ons eigen cultuuraanbod weer leuke tips voor je klaar staan. Veel plezier!

Lees meer
Geluk

Op stap met je collega’s: Waarom vrienden maken op de werkvloer zo gek niet is


Ongeveer twee derde van de werkende Nederlanders is bevriend met collega’s en bespreekt persoonlijke zaken met hen. 12 procent geeft zelfs aan ook collega’s te hebben die zij tot hun hechte vriendenkring rekenen. Niet alleen leuk, maar ook handig. Wetenschappers zijn het er.

Lees meer
Culturele tips

Cultuursnuiven in Amsterdam en Den Haag


Deze week geven wij jullie weer fantastische cultuurtips om er op uit te gaan! Hou je van mode, muziek of film? Lees dan snel verder en laat je verrassen.

Lees meer

Tips & actualiteit voor de filmliefhebber


Deze week staan onze cultuurtips en nieuwtjes in het teken van film! Blijf op de bank of ga er op uit en geniet van heerlijke blockbusters of prachtige arthousefilms. 

Lees meer
Interview

‘Door kunst en cultuur stap je in een andere wereld’


Neurobioloog en arts Dick Swaab ziet in kunst en cultuur kansen om je hersenen te verrassen. Waarmee je dat het beste doet, is voor ieder brein anders. In gesprek over de kunst van het onderzoeken, sociale verschillen en creativiteit in coronatijd. Wanneer je hersenonderzoeker.

Lees meer

Wat valt er deze week te beleven?


Ook deze week vullen we jullie agenda weer met heerlijke cultuurtips voor de komende periode. Daarnaast houden we je ook op de hoogte met smeuïg nieuws uit theaterland.

Lees meer

Creativiteit, motivatie en minder stress: Hoe kunst en cultuur kunnen bijdragen aan geluk op de werkvloer


“cre·a·ti·vi·teit (de; v) 1. scheppend vermogen.” Ofwel: de kracht om nieuwe ideeën te vormen uit bestaande informatie. Als we deze definitie van van Dale vertalen naar de werkvloer, zou je met een goed ontwikkeld creatief denkvermogen sneller kunnen schakelen, nieuwe kansen.

Lees meer

Tips en nieuws van deze week: van Dalí tot Aïda!


Ook deze week vullen we jullie agenda weer met heerlijke cultuurtips voor de komende periode. Daarnaast houden we je ook op de hoogte met smeuïg nieuws uit theaterland.

Lees meer

Smeuïge actualiteit & heerlijke tips


Elke week verrassen wij jullie naast onze aanbiedingen ook met de beste tips! Wat is er nog meer te beleven in Nederland op cultureel gebied het aankomend weekend? Daarnaast houden we jullie op de hoogte met smeuïg nieuws uit theaterland.

Lees meer

De culturele zomer van onze nieuwe collega Frank


Acht weken geleden konden wij ons niet voorstellen dat we weer spontaan naar de bioscoop konden gaan of ploffen in de pluche stoelen van het theater. Het lijkt er op dat we daar bijna zijn. Een zinderende zomer staat voor de deur! Onze nieuwe collega Frank kan ook niet wachten..

Lees meer