Duurzame inzetbaarheid Cultuur arbeidsvoorwaarden

Het museum in, maakt medewerkers veerkrachtig!


De druk en stress loopt op voor veel medewerkers, niet alleen thuis, maar ook op de werkvloer. Volgens onderzoek van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burnouts in augustus 2020, zijn er vier miljoen verborgen burn-outs in Nederland. Mensen die binnen een half jaar.

Lees meer
Creativiteit Cultuur

Schilderen als Bob Ross? Dat kan!


Het CultuurWerkt! team ontdekt hoe we in coronatijd off- én online kunnen genieten van kunst en cultuur. Marketing- en communicatiemedewerker Sanne vertelt hoe zij sinds maart de online schilderlessen van Bob Ross volgt.

Lees meer
Creativiteit Duurzame inzetbaarheid

Checklist - hoe houd ik medewerkers betrokken?


Thuiswerken zonder eindstreep? Dat kan mét gemotiveerde en betrokken medewerkers. Hoe je dat doet? Ontdek het in deze checklist, opgesteld aan de hand van een artikel in Trouw, waarin 5 basisbehoeften voor motivatie in werk werden geformuleerd door Albert Boonstra, hoogleraar.

Lees meer
Culturele tips Cultuur

'Inspirerend op een verrassende manier'


Het CultuurWerkt! team ontdekt hoe we in coronatijd off- én online kunnen genieten van kunst en cultuur. Projectmanager Anne ging op zoek naar wooninspiratie met Tijdschrift.nl en deelt haar ervaring.

Lees meer
Cultuur

'Hoopvolle documentaire in coronatijd'


Met de huidige maatregelen kunnen we wel een positieve cultuur boost gebruiken. Accountmanager Marije bekeek deze week de hoopvolle documentaire Tomorrow  via het platform Cinetree en deelt haar ervaring.

Lees meer
Creativiteit Cultuur

'Weer even samen met collega's'


Hoe zorg je er voor dat je in verbinding blijft met je collega's? Sales manager Sigrid vertelt hoe het was om met het team in een virtueel museum te stappen voor de workshop Kunst Verbindt.

Lees meer
Interview

De werkdag van Rop Verheijen en Tineke Druijf


Lees meer
Cultuur

'Vanaf de bank genieten van een avondje uit'


Het CultuurWerkt! team ontdekt hoe we in coronatijd off- én online kunnen genieten van kunst en cultuur. Hoe zorg je er voor dat je positief blijft? Margreet, directeur van CultuurWerkt!, doet dit met het bekijken van de  cabaretvoorstelling Ik betreur de ophef via.

Lees meer
Cultuur

Ultiem ontspannen met een luisterboek


Het CultuurWerkt! team ontdekt hoe we in coronatijd online én offline kunnen genieten van kunst en cultuur. We bezochten het theater, het museum en maakten van onze huiskamer een thuisbioscoop. Deze week beluistert communicatiespecialist Esmé een luisterboek via de app Storytel..

Lees meer
Cultuur

'Een fijne uitkomst voor thuis'


Nu de maatregelen aangescherpt zijn, zullen we weer creatieve manieren moeten gaan vinden om toch te kunnen genieten van kunst en cultuur. Gelukkig hebben we geleerd van de vorige lockdown. Kunst staat niet stil. Het beweegt! Deze week neemt marketing- en communicatiemedewerker.

Lees meer