Interview

Generatie Y en galeries - een lastige match?


Kunst: het is niet iets waar ik, 23 jaar en net een studie in marketingcommunicatie afgerond, dagelijks over praat met vrienden. Toch trekt het mij. De vormen, de kleuren, de verhalen. In een digitale wereld waarbij Instagram het hoofd medium is voor beeld, lijkt generatie Y.

Lees meer

Maar de lente wist het niet...


Het was begin 2020… De mensen hadden een lange donkere winter achter de rug. Februari was een hele onrustige maand geweest met veel stormen en veel regen De natuur was onrustig, alsof ze de mensen iets wilde vertellen, alsof ze de mensen ergens voor wilde waarschuwen…En toen.

Lees meer
Nieuws

Margreet Troost is de nieuwe directeur van CultuurWerkt!


AMSTERDAM – Margreet Troost volgt Esther Jousma op als directeur van CultuurWerkt!, bekend van het cultureel lidmaatschap van werkend Nederland. Na ruim vier mooie jaren geeft Jousma gehoor aan haar behoefte ook andere werkvelden te verkennen. Margreet Troost neemt vanaf nu het.

Lees meer
Culturele tips Interview

Even voorstellen: saxofonist Thijs Nissen


Er is – gelukkig – ontzettend veel talent in de wereld van kunst en cultuur. CultuurWerkt! stelt je graag voor aan jonge creatieven. Met als eerste: Thijs Nissen (27). 

Lees meer
Interview Musical

‘Anastasia is een ultiem kerstverhaal over de zoektocht naar liefde en samenzijn’


De spectaculaire en internationaal succesvolle Broadwaymusical Anastasia is neergestreken in Nederland. De musical, geïnspireerd op de beroemde animatiefilm uit 1997, vertelt het mysterieuze verhaal van de laatste Russische tsarendochter Anastasia. We nemen een kijkje in de.

Lees meer
Geluk

Een origineel kerstpakket: do's & don'ts


Dacht je even snel een kerstpakket samen te stellen? Think again! Uit onderzoek blijkt dat 62% van de werknemers het belangrijk vindt dat er over het kerstpakket is nagedacht. Het wordt gezien als een belangrijke blijk van waardering. Als werkgever kun je dan uiteraard de plank.

Lees meer
Cultuur Interview Musical

Op zoek naar verdieping


De eerste baan van acteur Edwin Jonker was er meteen eentje in een musical. Toch had hij geen ambities in die richting: “Ik ben een laatbloeier.”

Lees meer
Creativiteit Vitaliteit Cultuur Week van Cultuur & Werk

Cultuur, creativiteit en vitaliteit centraal tijdens Week van Cultuur & Werk


Cultuur en creativiteit zetten iedere werkgever én werknemer op een voorsprong. Daarom organiseerde CultuurWerkt! van 11 tot en met 15 november de Week van Cultuur & Werk. Met creativity boosts bij bedrijven, publieke performances, een kennisevent en een knallende afsluiter.

Lees meer
Creativiteit

Teun Castelein geeft een rondleiding door zijn kunstenaarsbrein tijdens Futureproof door kunst & cultuur


Van 11 tot en met 15 november 2019 vindt de Week van Cultuur & Werk plaats. Onderdeel van het programma is ook het evenement Futureproof door kunst & cultuur op 12 november in de CIRCL in Amsterdam. Hier zal onder meer Teun Castelein van Business Art Service tijdens zijn.

Lees meer
Creativiteit

Leren van spoken word: Braenworks geeft workshop tijdens Futureproof door kunst & cultuur


Van 11 tot en met 15 november 2019 vindt de Week van Cultuur & Werk, georganiseerd door CultuurWerkt!, plaats. Onderdeel van het programma is ook het evenement Futureproof door kunst & cultuur op 12 november in de CIRCL in Amsterdam. Daar zal onder meer Teun Castelein een.

Lees meer