'Het is veel leuker om elkaar weer in het echt te zien'


Kan jij ook niet wachten om met je collega's weer op stap te gaan? Samen naar het theater, een knetterend concert of dwalen door het museum? Janneke, productmanager bij CultuurWerkt!, in ieder geval niet! Zij kijkt reikhalzend uit naar het cultuurseizoen dat er aan gaat komen. 

Lees meer

‘Ik kan niet wachten om naar het Amsterdamse Bos Theater te gaan!’


Stel: de theaterdeuren zijn weer open en je kunt weer op je gemak naar een concert of de bioscoop. Waar kijk jij dan het meest naar uit om naar toe te gaan? Wij vroegen Margreet Troost, directeur bij CultuurWerkt!, wat haar culturele stip op de horizon is. ‘Ik kan niet wachten.

Lees meer

Creatieve therapie helpt bij traumaverwerking verpleegkundigen


De verzorging van COVID-19-patiënten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis was voor verpleegkundigen heftig en indrukwekkend. Intern onderzoek geeft aan dat zij keihard gewerkt hebben, maar voldaan terugkijken. De ondersteuning van het mental-supportteam heeft hen goed gedaan, waardoor.

Lees meer

De werkdag van...


Een baan van 9 tot 5 is helder. Maar hoe ziet dat er uit in coronatijd? En wat doet een artiest nu overdag? We legden de agenda's naast elkaar van manager communicatie in het Flevoziekenhuis Peter Pels en violist en componist Myrthe van de Weetering.

Lees meer
Interview

‘Elke dag naar de studio gaf mij rust in deze onrustige tijd’


Actrice Jouman Fattal, bekend van onder meer Gelukszoekers en Zuidas, kreeg begin dit jaar van Storytel wel een heel bijzondere vraag: of ze alle delen van de Harry Potter-serie wilde inspreken. CultuurWerkt! ging met haar in gesprek over dit bijzondere project, dat haar in deze.

Lees meer

5x Culturele kerstvakantie tips


Het is kerstvakantie! Normaal gesproken is dit hét moment om er op uit te gaan. Veel musea organiseren ieder jaar extra evenementen voor kinderen, theaters plannen meer voorstellingen in, door het hele land kun je winterkerstcircussen bezoeken en ook bioscopen draaien overuren..

Lees meer

Waarom we juist nú kerstkaarten moeten versturen


Nu Sinterklaas uit het land is kunnen we ons focussen op de Kerst. Dit jaar helaas geen lange tafels met grote kalkoenen, maar klein en knus. Traditiegetrouw sturen veel mensen in deze maand ook kerstkaarten. Maar verstuur jij ze nog? Met een klein onderzoekje onder onze.

Lees meer

In 2021 kun je niet zonder medewerker cadeauplan!


December is traditiegetrouw de tijd van cadeaus geven aan medewerkers. Toch is het positieve effect van een cadeau geven nog groter wanneer het niet wordt verwacht. In deze blog vind je inspiratie om medewerkers nu én het hele jaar door voor hun inzet in het zonnetje te zetten..

Lees meer

5x Culturele cadeau tips


De komende weken geeft CultuurWerkt! héél veel cultuur cadeau aan leden via een adventskalender. Terwijl het team zelf cadeautjes bedacht bij het thema Geef om elkaar, geef cultuur, ontstond het idee om een blog te schrijven over ‘cadeaus geven’. Natuurlijk mochten onze cadeau.

Lees meer

Het museum in, maakt medewerkers veerkrachtig!


De druk en stress loopt op voor veel medewerkers, niet alleen thuis, maar ook op de werkvloer. Volgens onderzoek van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burnouts in augustus 2020, zijn er vier miljoen verborgen burn-outs in Nederland. Mensen die binnen een half jaar.

Lees meer